Read De Amerikaanse prinses by Annejet van der Zijl Online

De Amerikaanse prinses

Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt. De rijkste en verdrietigste weduwe van de stad, zoals Allene door societyrubrieken werd genoemd, had die dag echter ook nog veel vr zich, zoals een nieuw gezin en een toekomst als officile prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix.De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industrile en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het persoonlijke verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan....

Title : De Amerikaanse prinses
Author :
Rating :
ISBN : -
Format Type : Kindle Edition
Number of Pages : 242 pages
Url Type : Home » Download » De Amerikaanse prinses

De Amerikaanse prinses Annejet van Op april voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje de groene prinses Brood is de laatste jaren behoorlijk omstreden Het zou ons vermoeid maken, slecht zijn voor de darmen, en tal van andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Muziekvereniging Prinses Irene Muziekvereniging Prinses Irene houdt op april haar voorjaarsconcert, in eigen gebouw op de IJsselmeerstraat a Het concert start om uur, de toegang bedraagt Juliana der Nederlanden Wikipedia Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje Nassau, hertogin van Mecklenburg, Prinses van Lippe Biesterfeld Den Haag, april Prinses Elisabeth gaat studeren in Wales Prinses Elisabeth vertrekt na de zomer naar Wales De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde is aangenomen in het United World College o Meghan Markle wordt straks geen prinses Na prinses Grace van Monaco heeft opnieuw een Amerikaanse actrice de weg gevonden naar een Europees koningshuis Maar in tegenstelling tot haar voorgangster zal De Aristokatten Wikipedia De Aristokatten Engels The Aristocats is een Amerikaanse tekenfilm van Walt Disney Pictures uit Het is de e animatiefilm van Disney Het was de eerste Entertainment Het laatste nieuws uit Yosina Rumajauw heeft het zevende seizoen van The Voice Kids gewonnen De elfjarige uit Olst won een studiebeurs van . euro en mag haar eigen single opnemen.

De Amerikaanse prinses Reviews

 • Marc

  Flutboek. Van der Zijl zegt dit boek geschreven te hebben om meer inzicht te krijgen in de verwerking van verlies. De hoofdpersoon, Allene Tew heeft namelijk alle drie haar kinderen verloren en vier (van de vijf) keer de verkeerde man gekozen.

  Hoe ze dat te boven is gekomen blijft alleen volkomen vaag. Van der Zijl citeert eindeloos de societyrubrieken van de New York Times en zo van honderd jaar geleden, maar die zeggen daar natuurlijk helemaal niks over (wel over haar trouwjurken). Er zijn ook
  ...more

 • Dee

  Recommend this to all feminist. A story of survival.

  Writing a summary of this book does no justice to the author. It is by far one of the best historical/biographical books I have read. The story of a woman who lives through the Industrial Revolution, the Great Depression, two World Wars, multiple divorces, death of loved ones & the pettiness of high society. Her head held high and her dreams untethered she moves through life with joy and optimism to becoming one of the wealthiest American w
  ...more

 • Louise

  Het boek geeft een mooi tijdsbeeld van de roerige jaren '20 tot de jaren '50. Ik heb het met veel plezier gelezen. Wat een doorzettingsvermogen heeft Allene en wat zal ze zich vaak alleen gevoeld hebben.

  Ik vind dit boek een echte aanrader.

 • Margreet Heer

  Interessant verhaal, niet bijzonder boeiend geschreven. Na alle goede geluiden over deze schrijfster viel het me een beetje tegen. Sommige van haar stijlfiguren, zoals het opstapelen van zinsdelen, werden op den duur zelfs vrij irritant, evenals het dan weer wel, dan weer niet vertalen van anderstalige quotes. Sommige stukken te zakelijk verteld, andere weer veel te bloemrijk, op het clichématige af.

  Maar het verhaal van Allene Burchard is zeker de moeite waard.

 • Stephan Zeijlemaker

  Lekker geschreven, maar het is geen roman (de karakters blijven plat) en geen geschiedenisboek (ik heb nauwelijks iets nieuws geleerd).

 • Karen Snapper

  Het verhaal zelf boeide mij. Geschiedenis interesseert mij heel erg, vooral de verhalen die minder bekend zijn, die je niet elk jaar standaard op school hoorde. Het verhaal interesseerde mijn niet alleen maar om Allene zelf, zo heel interessant leven had Allene nou ook weer niet, maar vooral ook de omschrijving van de tijd waarin zij leefde en hoe deze veranderde (en er was veel veranderd in de tijd dat Allene leefde). Wat ik minder vond aan het boek, was de schrijfstijl van Annejet van der Zijl ...more

 • Corrie

  Bij deze blijkt mijn weerstand tegen non-fictie (of is dit fiction?) ongegrond en van de baan. Wat een fijn boek, niet alleen door de toon van Van der Zijl, ook heel leuk om over New York te lezen in de jaren 1900-1950.

 • Dettie Leestafel

  Allene Tew was voor de schrijfster interessant vanwege het feit dat ze steeds meer ontdekte over die vrouw, waarover in Europa verder weinig bekend was. Allene was een vrouw die Annejet van der Zijl dankzij haar boek over Bernard min of meer ontdekt had. Ze kwam erachter dat de vrouw vijf maal getrouwd was, haar twee kinderen op één dag verloor en erg rijk was en daardoor een gewilde huwelijkspartner voor de verarmde Europese adel was.

  Echter... de levensloop van die vrouw was misschien bijzonder
  ...more